sofiamattus

Hej! Jag heter Sofia och ska vara en utbytesstudent i USA i ett år. På min blogg kan du följa vad jag gör här borta i Amerika. Ska försöka uppdatera så mycket som jag hinner och orkar!

Ni är otroligt underbara!

Publicerad 2012-09-29 23:27:29 i Allmänt,

Fick mig en glad överraskning idag när jag kom hem från PACC (PrincessAnneCountryClub). I köket stod det 2 stora och jätte fina blombuketter från min underbara familj och kusiner och mormor och morfar! Kunde inte hålla tillbaka tårarna, tack så jätte mycket!!! Ni anar inte hur glad jag blev! Saknar er så obeskrivligt mycket ska ni veta!!!
 

Young Life

Publicerad 2012-09-25 03:51:00 i Allmänt,

Idag var det skola igen, såg denna affisch hänga uppsatt på dörren när jag var på väg hem från dansen. Om tre veckor är det dags för Homecoming och det är tydligen en massa aktiviteter och sådant dagen innan och samma dag. Det låter jätte kul så jag ser verkligen fram emot det! På Norfolk Academy så har dem som en grej att tjejerna ska fråga killarna till Homecoming dansen, har inte frågat någon och dem flesta börjar bli tagna så vi får väl se hur det blir med det. 
Kom precis hem ifrån Young Life som var jätte roligt! Det är som en slags aktivitetskväll eller vad man ska kalla det. Dem har det varje måndag här. Först gjorde vi inte så mycket, man snackade och lyssnade på musik. Sedan var det lilte aktiviteter och lekar och efter det gick vi in och hade allsång och lite historier. Det slutade med att en kille snackade en stund om Jesus och bibeln. Det var en riktigt kul kväll! Taggar just nu att vi är lediga på onsdag - yeyy! Det är återigen en judisk högtid, woohoo!

Football

Publicerad 2012-09-23 17:02:25 i Allmänt,

Lite kort sammanfattning från veckan och helgen som gått. På konstlektionen skulle vi måla en stillbild av frukter som var framlagda och framhäva vad som var närmast en och längre ifrån. Måste säga att jag blev rätt nöjd med min eftersom jag tycker att jag är sjukt dålig på att måla. Får se vad jag får för betyg på den nästa vecka.
Igår gick jag på min första american football game och det var riktigt kul! Alla förfestar typ 2 timmar innan matchen börjar hemma i folks trädgårdar men framför allt precis utanför arenan. De riggar upp som små partytält där de delar ut mat och dricka och bara har det allmänt kul. Vi kom dock inte dit så tidigt utan vi kom dit ca en halvtimma innan matchen skulle börja men vi hann ändå gå runt och titta. Matchen invigdes med en orkester, den amerikanska nationalsången (den sjunger dem rätt ofta) och lite cheerleading innan hemmalaget gjorde en häftig entré. Matcherna är så otoligt långa, vi stannade i 3 timmar och då fortsatte ändå matchen i i alla fall en halvtimma till. Det var helt sjukt varmt så vi orkade inte kolla mer än så. Jag gjorde mitt bästa för att hänga med i vad som hände men det är seriöst helt omöjligt! Kommer vara sjukt stolt om jag lärt mig alla regler, platser och hur man får poäng när jag kommer hem (men förmodligen inte...). Henry och hans kompisar försökte förklara en del så nu vet jag i alla fall när det är en touchdown och hur mycket poäng man får för en sådan, alltid något. När vi kom hem drog jag och gymmade en stund och sedan tog vi oss till en av Henrys kompisar som hade en fest. 
 
På matchen så var det ju så sjukt varmt men jag tänkte inte på att man kunde bränna sig så jag blev rätt chockad när jag hade duschat klart och kollade mig i spegeln. Helt knallröd på högra axeln (och bara högra axeln på nåt konstigt sätt?!) där man lätt kunde se vart mitt axelband på linnet hade vart. Känns ändå ganska bra att man fortfarande kan bränna sig fastän det är i slutet av September!


Ironi

Publicerad 2012-09-22 05:27:31 i Allmänt,

JAG HAR EN GLENN I MIN HISTORIA OCH ENGELSKA KLASS!!! Har aldrig träffat en Glenn i Göteborg men såklart när man lämnar landet så träffar man en! Ironi är vad jag kallar det. Åhh Göteborg va jag saknar dig ibland!

Det går bra nu...

Publicerad 2012-09-19 02:27:28 i Allmänt,

Har fått tillbaka lite test i olika ämnen och resulteten har väl varit lite blandat. På det första matteprovet som vi fick tillbaka förra veckan fick jag 86 - vilket motsvarar ett B - och 84 eller 86 (kommer inte ihåg) på spanskan - vilket också är ett B. Idag fick vi även tillbaka ett "ordprov" i engelskan och vår självbiografi. Självbiografin gick faktiskt riktigt bra förvånadsvärt nog! Hade heeelt uppfattat upgiften så trodde jag skulle få sjukt dåligt! Han berättade hur han hade betygsatt och rättat dem och att han på vissa hade skrivit "not graded". Han förklarade att det betydde att dem var för dåliga för att ens vara på betygskalan...jag skojar inte!!! Trodde direkt att han hade skrivit det på min men jag fick 88 (!) - B! Blev sjukt glad. Dock så gick det inte lika bra på ordprovet, hehe. Det var 3 delar med olika ord och uppgifter och genomsnittet på resultatet kanske hamnade runt 35-40%rätt. Tror inte det är godkännt...men jag visste inte ens om att vi hade det provet så det gick som det gick. Kunde inte hålla mig för skratt men försökte inte visa det för läraren. Vad ska man säga - det går bra nu!?


Feeling the sunshine

Publicerad 2012-09-17 15:52:03 i Allmänt,

Ligger i sängen och känner mig som en zombie! Var uppe till 5 igår natt och gick upp halv 10 och var dessutom uppe till 2-halv 3 inatt och blev väckt av min syster vid halv 9...underbart! Tänkte ändå ta mig ner till gymmet och träna och sedan göra lite läxor. Får bli en TIDIG kväll idag eftersom det är skola igen imorgon. Idag är det någon judisk högtid så vi är lediga från skolan vilket är jätte skönt! Tänkte även kolla på min bror när han spelar tennis idag, har aldrig sett han spela så det ska bli kul!
I helgen har jag skrivit 4st. långa brev så jag känner mig ganska duktig. Dem borde komma fram någon gång i veckan.

Weekend

Publicerad 2012-09-16 21:49:28 i Allmänt,

Nu har vi långhelg! Vi är lediga på måndag för det är någon judisk holiday vilket är jätte skönt! Igår tränade jag i 1.5 timma på gymmet i närheten och jag har fortfarande sjukt ont i benen efter det! Men det var skönt. Tog det ganska lugnt på dagen efter det, vi åkte till en surfing affär som heter Hotline där jag köpte 2 linnen. På kvällen skulle jag först hänga med min bror på en fest i Norfolk men det slutade med att jag hängde med en danskompis och några kompisar till henne på middag och sedan bio. Efter bion åkte vi hem till henne och hade en minifest med lite folk från skolan vilket var jätte mysigt och kul. Jag och 3 till sov över hos henne och jag tror inte att vi somnade fören 5...med andra ord - jag är sjuuuukt trött just nu!!! Lever på kaffe idag och kommer förmodligen däcka ganska tidigt ikväll eller bli övertrött ganska snart. Det var jätte roligt i alla fall! Vi gick upp vid halv 10 imorse och åt lunch vid 12 på ett jätte mysigt café innan hon var snäll och körde mig hem. Sitter just nu och kollar på någon serie med min bror och hans kompis, tror den handlar om alkolister men jag har ingen aning? 
Mary-Heath, Julia, Jack and me
Tabor är längst till höger på den näst sista bilden

På utgång

Publicerad 2012-09-16 00:21:10 i Allmänt,

Ska in till Norfolk med några kompisar från dansen om en stund. Vi ska käka och kolla på nån film - myskväll:)

Project X

Publicerad 2012-09-14 23:34:05 i Allmänt,

Kollade precis på Project X och undrar om man kommer uppleva något sådant under året, haha sjukaste filmen jag sett!

Sysselsättning

Publicerad 2012-09-10 23:25:41 i Allmänt,

Detta har varit tråkigaste dagen på länge! Hatar verkligen att vara sjuk men samtidigt har det varit ganska skönt att bara vila. Det ända vettiga jag har gjort idag var nog att öva inför ett historiaprov som jag har imorgon och det har faktiskt gått bra! Kan nu årtalen på 20 olika händelser som är viktiga för den amerikanska historian - proud! Skypeade med Anna-Marija en kortis imorse och med Oskar i 1.5 timmar idag vid lunch för mig. Det är alltid lika skönt att höra era röster men det gör att jag samtidigt inte kan sluta tänka och undra vad som händer där hemma hela tiden. Totalt har jag nog skypeat 5-6 timmar med er där hemma under den period jag varit här och det är jätte skönt men det funkar inte! Jag har precis kommit in i allt här nere och alla dessa skypesamtal ger mig bara mer hemlängtan, så jag är ledsen men nu får ni vänta iaf 2 veckor innan jag skypear eller skriver på fb till er men ni skulle bara veta vad jag Älskar Er! <3

Så himla passande att jag sitter och tittar på Dear John mitt i detta - älskar den filmen!

Hate it!

Publicerad 2012-09-10 13:14:04 i Allmänt,

Någon gång ska man väl bli sjuk också...vet inte vad det är! Känner mig allmänt seg och trött i hela kroppen och har lite huvudvärk så valde att stanna hemma från skolan idag och vila. Hoppas att det bara är för att jag är trött och att jag inte dragit på mig nån skit! Håller tummarna för att jag kan gå till skolan imon.

Överraskningsfest

Publicerad 2012-09-09 18:16:40 i Allmänt,


bilder från överraskningsfesten
 
Tack så jätte mycket! Fy faan va ni är bra! En av dem bästa kvällarna i mitt liv! Ni är så otroligt underbara, älskar er obeskrivligt mycket! 

Summary

Publicerad 2012-09-09 05:18:30 i Allmänt,

Jag lovade att jag skulle göra ett riktigt inlägg till helgen så här är det;
 
Nu har jag äntligen börjat komma till rätta, har vant mig helt vid tiden och skolrutinerna börjar sätta sig. Jag har valt om lite kurser och ändrat men nu läser jag i alla fall; Spanska, Amerikansk historia, Amerikansk Literatur, Matte Precalculus och Art. Än så länge flyter det på ganska bra! Det jobbiga med att ha alla lektioner varje dag är att man får läxor varje dag till dagen efter...men eftersom jag har 2st study halls så försöker jag få gjort det mesta på dem så jag slipper ta med det hem. 
Okej så förra helgen så var vi i New York och kollade på U.S Open. Det var så otroligt häftigt! Jag har aldrig kollat på tennis innan men jag kanske borde börja göra det! Shit vilken häftig känsla det var att sitta inne på stadium och kolla på när dem spelade. Atmosfären var så cool! När spelarna skulle börja blev det helt knäpptyst inne på stadium som rymde några tusen åskådare. Heelt otroligt! Jag och min amerikanska mamma var där i ca.7 timmar sen tyckte vi att det räckte så vi åkte hem till hotellet och kollade på den första Harry Potter filmen som gick på tv. Killarna stannade lite längre och när de kom tillbaka, så hade Henry min amerikanska bror fått Roger Federers autograf och snackat lite med honom!
På kvällen gick vi ut och åt på en restaurang med några kompisar till familjen. Jag åt en av dem godaste kycklingsallader jag någonsin ätit!!! Som efterrätt tog vi en sundey (eller hur det stavas) som oxå var otroligt god. På vägen tillbaka till hotellet gick vi igenom Times Square som var fullpackat med människor och reklamskyltarna lyste upp hela gatan. Jag ska defenitivt bo i New York när jag blir stor!
Första dagen vi kom dit så var vi och kollade på Ground Zero memorial. Jag har bara sett bilder av hur det ser ut men det var 1000 gånger finare i verkligheten! Vattenfallen, alla namnen och hela omgivningen - allt var så fint! Det fanns även kvar rester från ett av tornen som var bevarat inuti en tjock glasmonter. På natten när det är speciella event så tänder dem en stor strålkastare i mitten av de båda memorial byggnaderna eller vad man ska kalla det. Tyvärr så såg vi det inte men jag slår vad om att det är häftigt! Dem ska symbollisera de två tornen. 
På söndagen (vi kom dit på fredagen och kollade på us open på lördagen) åkte killarna in till U.S Open igen medan jag och min amerikanska mamma gick och shoppade i Soho New York istället. Först åt vi frukost på ett jätte mysigt café mitt i Soho och sen gick vi runt i alla möjliga affärer och shoppade. Vill inte veta vad den slutgiltiga räkningen hamnade på men jag kan gissa...alla kläder hänger nu i min garderob och den börjar fyllas upp:)
 
Idag vaknade jag vid 9 och började faktiskt dagen med yoga. Blev faktiskt förvånad själv! Käkade frukost framför datorn och försökte skriva en uppsats som ska lämnas in på tisdag. Det gick väl sådär, istället skypeade jag med Alexander och Anna-Marija. Blev så glad bara av att prata med dem! Fy vad jag saknar er! Vi pratade i nästan en timma innan jag var tvungen att gå. Jag och Kay (min amerikanska mamma) skulle ut på några ärenden  och dessutom köra min amerikanska syster Lily till ett födelsedagskalas i Norfolk. Vi fixade frimärken till mig så jag kan skicka brev hem till er, handlade, fick manikyr och pedikyr och försökte låsa upp min mobil utan någon framgång. Jag kan ringa och smsa från mitt amerikanska simkort men kan inte komma åt 3G nätverket och det verkar som att man bara kan komma åt det om man binder sig till ett abonemang i två år eller något liknande. Helt efterblivet! Har tyvärr inga fler bilder än dem jag laddade upp sist men här är iaf ett textinlägg! Nu ska jag kolla på film och sen sova.
 
Good Night! Sweet Dreams

Mycket att göra

Publicerad 2012-09-06 03:49:57 i Allmänt,

Här är bilderna från helgen i New York och Princeton. Ska skriva lite om vad som har hänt men hinner inte göra det fören till helgen - då ska ni få ett riktigt inlägg! Nu är klockan snart 10 och jag är helt slut! Min hjärna har känts som en degklump på eftermiddagarna så jag försöker sova rätt mycket för att orka med dem långa och intensiva dagarna. Har för övrigt Spanska prov, Matte prov och Historia förhör imorgon som jag är alldeles för trött för att plugga till! Men det har inte varit alltför svårt nu i början (förutom att allt är på engelska) så det ska väl gå bra!
 
Good Night

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela